θεματικές εκδηλώσεις στη Σέριφο
από το Bring Your Chair - Cozy Festival

Τρεις θεματικές εκδηλώσεις στη Σέριφο από το Bring Your Chair - Cozy Festival σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Μια έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe και της Κατερίνας Καλούδη που οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και μια προβολή έκπληξη στο υπαίθριο θέατρο της Σερίφου σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου, τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» και του Συνδέσμου Σεριφίων ανεβάζουν τον υδράργυρο στο νησί για ένα πολιτιστικό Ιούλιο γεμάτο συγκινήσεις!

Δυναμική πρεμιέρα στη Σέριφο για το Bring Your Chair - Cozy Festival που κλείνει φέτος 5 χρόνια ζωής. Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που επίσης γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κτηρίου "Περσεύς" ως νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερίφου, παρουσιάζει στο φιλόξενο αίθριό του, τον πρώτο κύκλο παραστάσεων που έχει φέτος ως θέμα την τζαζ μουσική. Πριν από κάθε εκδήλωση θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου από το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


NOIR & JAZZ από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

τρομπέτα
NOIR & JAZZ από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)

Γιώργος Γεωργιάδη

μπάσο
NOIR & JAZZ από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή - Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης  (τύμπανα),

Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης

τύμπανα
NOIR & JAZZ από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή.

Δημήτρη Καλαντζή

πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τετάρτη 12 Ιουλίου

αφιέρωμα στην NOIR & JAZZ από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή

Οι κινηματογραφικές ταινίες εποχής, πολλές από τις οποίες είναι ασπρόμαυρες “noir”, με την γοητευτικά σκοτεινή τους ατμόσφαιρα που βυθίζει τον θεατή στο μυστήριο, το έγκλημα και το πάθος, έχουν μια άμεση και σχεδόν συνειρμική σχέση με την jazz. Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με μεγάλη εμπειρία στις διασκευές, εξερευνά αυτόν ακριβώς τον σκοτεινό και γοητευτικό κινηματογραφικό κόσμο μέσα από μια συγκινητική επιλογή ταινιών και μουσικών θεμάτων. Παίζουν: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις).
Πέμπτη 13 Ιουλίου

Jazzlibrary.gr - From Syros to the web

Ο σκηνοθέτης Κυριάκος Αγγελάκος μαζί με τον παραγωγό και διοργανωτή του Syros Jazz Festival Βαγγέλη Αραγιάννη, παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ «Jazzlibrary.gr - From Syros to the web».

To Jazz Library είναι μια ψηφιακή «βιβλιοθήκη» που περιέχει τα πάντα για την ελληνική (και την κυπριακή) σκηνή της τζαζ: τη δισκογραφία, τους καλλιτέχνες και τα σχήματα, σε έναν και μόνο ιστότοπο. Στην πορεία του εμπλουτίστηκε με ραδιοφωνικές εκπομπές, ψηφιακά εικαστικά έργα και δημιουργίες από άλλες τέχνες που εμπνέονται από την τζαζ. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε μέσα στο διάστημα της πανδημίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει Q&A με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ./

Jazzlibrary.gr - From Syros to the web

Jazzlibrary.gr - From Syros to the web

ντοκιμαντέρ
Κυριάκος Αγγελάκος

Κυριάκος Αγγελάκος

σκηνοθέτης
IN SITU ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση
του «IN SITU» σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη και Ακη Κερσανίδη

Χρύσας Τζελέπη και Ακη Κερσανίδη

σκηνοθεσία
Παρασκευή 14 Ιουλίου

IN SITU

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του Bring your Chair - Cozy Festival με την προβολή του «IN SITU» σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη και Ακη Κερσανίδη. Το IN SITU είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση. Ενα ταξίδι στον κόσμο της τζάζ και της σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Ταξιδεύουμε σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία ακολουθώντας τις διαδρομές των μουσικών, ανακαλύπτουμε τις διαφορετικές οπτικές τους στον αυτοσχεδιασμό, στον ήχο και στη σιωπή, και παρακολουθούμε τις στιγμές γένεσης της μουσικής «επί τόπου» (in situ). Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – DocFest 2018 και έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει Q&A με τους σκηνοθέτες.
Σάββατο 15 Ιουλίου

Η μαγεία της Σερίφου

η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση «Η μαγεία της Σερίφου» με φωτογραφίες του Αμερικανού φιλέλληνα Robert McCabe και της φωτογράφου - εικαστικού Κατερίνας Καλούδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Περσεύς». Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τη Σέριφο του χθες, τις παραδόσεις, τις φυσικές ομορφιές, την καθημερινότητα και το φιλόξενο πνεύμα των ανθρώπων του νησιού της δεκαετίας του 1950 μέσα από τον φακό του Robert McCabe. Ενώ παράλληλα η Κατερινα Καλούδη μας μεταφέρει στη σημερινή πραγματικότητα δημιουργώντας έναν φωτογραφικό καλλιτεχνικό διάλογο του χτες με το σήμερα. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Γιώργος Γαβαλάς με την Κατερίνα Καλούδη, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.
περιοδική έκθεση «Η μαγεία της Σερίφου» με φωτογραφίες του Αμερικανού φιλέλληνα Robert McCabe και της φωτογράφου - εικαστικού Κατερίνας Καλούδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Περσεύς».

Robert McCabe

Η μαγεία της Σερίφου
περιοδική έκθεση «Η μαγεία της Σερίφου» με φωτογραφίες του Αμερικανού φιλέλληνα Robert McCabe και της φωτογράφου - εικαστικού Κατερίνας Καλούδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Περσεύς».

Κατερίνας Καλούδη

φωτογράφος - εικαστικός
Κυριακή 16 Ιουλίου

Ράφτης

Σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου, τον σύλλογο γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» και του Συνδέσμου Σεριφίων θα προβληθεί η ταινία «Ράφτης» σε σκηνοθεσία Σόνιας - Λίζας Κέντερμαν, στο υπαίθριο θέατρο της Σερίφου στην Κάτω Χώρα. Πρόκειται για μια ιστορία - καθυστερημένης - ενηλικίωσης ενός μοναχικού ήρωα, πνιγμένου στα χρέη, που ζει σαν ερημίτης παγιδευμένος στο ραφτάδικο του πατέρα του. Ο πρωταγωνιστής βγαίνει στον έξω κόσμο και μεταμορφώνεται σε έναν πλανόδιο ράφτη. Σαν νομάς μέσα στην πόλη, κατορθώνει να επανεφεύρει τον εαυτό του και την τέχνη του. Στα πρόθυρα να χάσει τα πάντα, βρίσκει τον εαυτό του ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα: ταυτίζεται με τους ανθρώπους των φτωχογειτονιών και δίπλα τους βρίσκει τη λύση.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμμελος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος και Δάφνη Μιχοπούλου.
Μέτα την προβολή της ταινίας η σκηνοθέτης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Oργανισµοί, φορείς, σύνδεσμοι, εταιρείες και ιδιώτες δίνουν πρόθυµα το «παρών» ενισχύοντας μας οικονοµικά και παρέχοντας μας ηθική και συναισθηματική στήριξη για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας. Το Bring Your Chair - Cozy Festival ευχαριστεί από καρδιάς τον βασικό χορηγό των εκδηλώσεων μας στη Σέριφο, CORALLI sea side resort, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, τον Δήμο Σερίφου, τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», τον Συνδέσμο Σεριφίων, την εταιρεία παραγωγής TANWEER, την Luxottica Hellas και μια σειρά εθελοντών που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, μουσικούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς για την κατανόηση τους και την καλή διάθεση συνεργασίας.

Copyright © KRINAS SA -/- Consulting by DARNEL ad